Moda za proleće i leto 2011

Modna prolećna i letnja sezona 2011. godine, ukrašena je kožnim haljinama i svilenim trakastim pojasima, kao najistaknutijim obeležjima ove sezone, kombinovane sa retro izgledom koji nas vraća u vesele 70-te.

Boje i printovi

Naranžasta boja je najdominantnija u ovom periodu. Zastupljena je u svim nijansama od upadljive vibrirajuće do nežnijih nijansi. Pojedini kreatori poput Alberte Fereti, koriste ovu boju za stvaranje efekta tkanine koja gori na koži. Pored narandžaste, zastupljene su i neutralne boje poput bele, bež i crne, a posebno su interesantne kombinacije neutralnih boja sa narandžastom. Pored pomenutih, javljaju se i svetlo roza, tamno ljubičasta, svetlo siva, limun žuta, svetlo maslinasta, i plava u svim nijansama.

Što se tiče printova, cvetni su najpopularniji. Zastupljeni su i printovi sa tufnicama, pogotovo su interesantni na dugim haljinama sa velikim tufnama. Pored pomenutih, interesantni su i printovi sa štraftama (debljim, tanjim, jednobojnim ili šarenim) i leopard print, koji ne izlazi iz mode.

Materijali

Providni materijali su i dalje popularni, pogotovo kada je reč o dugim suknjama. Pored providnih materijala čipka je takođe popularna, bilo da je reč o materijalu u potpunosti napravljenim od čipke, ili materijalima gde se javlja u pojedinim delovima. Takođe, i rese se javljaju, mada ređe, i treba biti oprezan sa njima jer mogu oduzeti ženstvenost. Štrikani materijali, kada je reč o haljinama i majicama predstavljaju još jedan hit sezone.

Suknje sa karnerima

Suknje sa karnerima su hit sezone bilo da su simetrični ili asimetrični karneri i bez obzira na dužinu suknje. Ove suknje ističu ženstvenost i podsećaju na 70-te. Debljina materijala može biti različita, kao i količina karnera na suknji.

Široke panatalone

Predstavljaju još jedan vid povratka u 70-te. Udobne su i elegantne i obično sa visokim strukom, mada to nije pravilo. Što se tiče pantalona klasične širine, poželjno je da budu u življim trendi  bojama, kako bi se izbegla monotonost.

Pidžame u funkciji ostatka garderobe

Kreatori zastupaju stil, koji podrazumeva da delove garderobe, koje koristite za spavanje, nosite kada izađete iz kuće. Ovaj stil predstavlja najveće iznenađenje sezone i treba prihvatiti u granicama ukusa.

Šorcevi i majice

Različitih dužina i od različitih materijala u trendi bojama, pogodni su za nošenje kako u poslovnim, tako i u svečanijim varijantama. Majice su isečene i kratke, i nakon nekoliko godina pauze vraćaju se u modu.

Haljine

Pored kožnih haljina pomenutih na početku teksta, interesantan je trend haljina na kopčanje koje podsećaju na dugačke košulje. Mogu biti simetrične ili ne i različitih dužina. Duge lepršave haljine sa printom, takođe su vrlo prisutne. Haljine sa tzv. repom, odnosno produžetkom sa leđne strane, predstavljaju još jedno od iznenađenja sezone. Mogu biti raznih dužina, a rep može biti i od čipke i u vidu nastavka materijala od kog je napravljen ostatak haljine. Bele haljine predstavljaju poseban trend zahvaljujući kojem bela boja i jeste trendi ove sezone. Ove haljine su jednostavne, različitih dužina, naborane, providne i ukrašene resama.

Aksesosar

Minimalizam je u trendu, što znači da detalji treba da budu svedeni na minimum. Poželjan aksesoar su jedino pojasi koji su se zadržali od prethodne sezone. Posebno su moderni svilenkasti pojasi zavezani u vidu trake. Turbani predstavljaju iznenađenje, ali svakako nije trend koji treba slepo pratiti.

Trendove za proleće/leto 2012 možete pogledati na stranici: Moda za proleće/leto 2012 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.