Kako povećati broj pratilaca na Instagramu?

Instagram, je društvena mreža u vlasništvu Fejsbuka, koja je sve popularnija među korisnicima u našoj zemlji. Ova društvena mreža je postala popularna zbog filtera kojima možete promeniti i ulepšati vaše fotografije. Ovakve fotografije, uglavnom izgledaju odlično, međutim ukoliko želite da privučete veći broj pratilaca na Instagramu nije dovoljno samo praviti sjajne fotografije. U ovom postu ćemo predstaviti nekoliko načina da uvećate broj pratilaca na ovoj društvenoj mreži.

Kako povećati broj pratilaca na Instagramu?

Saveti za povećanje broja pratilaca na Instagramu

1. Držite se svoje teme – Većina popularnih korisnika drži se svoje teme. Npr. fotografisanje pejzaža, automobila hrane itd. Na ovaj način vaši pratioci znaju šta mogu da očekuju od vas i samim tim ostaju vaši pratioci.

2. Objavljujte sadržaj redovno – Kako bi došli do većeg broja korisnika na Instagramu, neophodno je da objavljujete sadržaj redovno. Izaberite frekvenciju objavljivanja sadržaja i držite je se. Najbolje bi bilo da objavljujete sadržaj na dnevnom nivou, ali ako niste u mogućnosti gledajte da objavljujete u jednakim vremenskim intervalima.

3. Koristite heštagove – Heštagovi pomažu korisnicima prilikom pretraga fotografija, pa njihovo objavljivanje u postovima, povećava šansu da vaš post bude pronađen.

4. Komunicirajte sa svojim pratiocima – Odgovaranje na pitanja, kao i zahvaljivanje za komentare smatra se osnovnim bontonom na Instagramu, a pomaže i pri širenju mreže pratilaca.

5. Koristite druge programe za obradu slika kada je to neophodno – Instagram filteri su sjajni, međutim ponekad to nije dovoljno da bi vaše fotografije zasijale pravim sjajom.

6. Pronađite heštagove popularne u vašoj temi – Pronađite heštagove koji se koriste u okviru Vaše teme i uključite ih u vaše postove. Npr. ukoliko je tema vašeg “instagramovanja” hrana, pronađite heštagove vezane za hranu, koje često koriste drugi korisnici Instagrama.

7. Ako ste uslikali odličnu fotku, nemojte je kvariti filterom – Neke fotografije bolje izgledaju bez filtera nego sa filterom. Iako je Instagram društvena mreža sagrađena oko filtera, drugi po popularnosti su postovi bez primenjenih filtera.

8. Budite aktivni na tuđim postovima – Lajkujte i komentarišite fotografije i video klipove u okviru vaše “teme”. Na ovaj način ljudi će saznati za vas, a neki od njih će vas i zapratiti.

9. Koristite Instagram kada su vaši pratioci aktivni – Saznajte u koje su vreme vaši pratioci aktivni i tada objavljujte sadržaj na Instagramu.

10. Uvek koristite opise fotografija – Većina korisnika više veruje sadržaju ispod kojeg postoji opis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.