Besplatna mp3 muzika

besplatna-mp3-muzikaSkidanje “besplatne” muzike je vrlo popularno, pogotovo među mladima. Brojni sajtovi nude mogućnost deljenja i preuzimanja mp3 muzike. Najpoznatiji svetski sajtovi tog tipa su napster.com, mp3fusion.net, emp3world.com, zatim torent sajtovi thepiratebay.org i isohunt.com. Postoji i veliki broj domaćih sajtova koji nude preuzimanje “besplatne” muzike. Međutim, preuzimanje sa većine ovih sajtova nije legalno. Kako izbeći kršenje autorskih prava, a ipak uživati u besplatnoj muzici?

Preporučujemo slušanje muzike, koja je u mp3 kvalitetu, sa brojnih sajtova, koji vam omogućavaju besplatno slušanje muzike bez preuzimanja iste na računar. Dobre strane korišćenja ovakvog servisa su što je slušanje mp3 muzike besplatno, legalno i ne zauzima vam mesto na disku. Najpoznatiji svetski servis ovog tipa je Last.fm, koji vam omogućava besplatno slušanje uzoraka ili celih pesama, kreiranje plejliste, preporuke drugih korisnika itd. Sa sajta Last.fm je moguće i besplatno preuzimati mp3 muziku, ali samo onu koju su izvođači ponudili. Najpoznatiji svetski bend koji je omogućio besplatno preuzimanje svoje mp3 muzike je Nine Inch Nails, čiji je najnoviji album moguće nabaviti jedino besplatnim preuzimanje s njihovog zvaničnog sajta, a od nedavno i sa sajta Last.fm. Od danas sajt music.download.com prestaje da postoji i sve svoje korisnike preusmerava na sestrinski sajt Last.fm, što će omogućiti širu bazu muzike korisnicima oba sajta. Društvena mreža MySpace je takođe jedan od izvora besplatne mp3 muzike, s obzirom da veliki broj izvođača omogućava preslušavanje ili preuzimanje svoje muzike na profilu koji su kreirali.

Domaći servis koji omogućava besplatno slušanje muzike, a vredan je pomena je svakako B92.fm. Ovaj servis je specifičan jer pored preslušavanja muzike iz kolekcije B92 radija, omogućava i preslušavanje radio emisija, kreiranje plejlista, pregled korisnika koji slušaju sličnu muziku kao vi, Servis se može meriti sa najboljim svetskim servisima ovog tipa, a potpuno je besplatan. Sajt je realizovan u saradnji medijske kuće B92 i Telekoma Srbije, a predstavljen je na prošlogodišnjem Exit festivalu. Novine koje je ovaj sajt uveo je preslušavanje muzike izvođača sa Exita, ali i muziku iz popularnog šou programa Operacija Trijumf.

Naša preporuka je da ne preuzimate besplatnu mp3 muziku koju nije odobrio autor te muzike, već da koristite odlična rešenja koja vam omogućavaju da preslušavate vaše omiljene pesme besplatno i legalno.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.