Prvi maj na Kopaoniku uz Novu Energiju

Nova Energija je konferencija o poslovanju na internetu koja će se održati od 29. aprila do 3. maja na Kopaoniku. Ova konferencija bi trebalo da donese neke novitete koje nismo do sada viđali često na konferencijama, kao što su interesantni prateći sadržaji i besplatne aktivacije za decu od 2 do 12 godina.

Nova Energija

Nova Energija će se pokušati da da predloge i ideje iz nekoliko oblasti internet poslovanja, a akcenat će biti stavljen na elektronsku upravu, medije na internetu, platne servise, internet marketingom, društvenim mrežama i sve ostalo što možemo opisati kao ekonomiju znanja. Ova konferencija je jedinstvena i po tome što će imati dvojicu direktora: Zorana Torbicu i Roberta Čobana, sa kojima smo ovim povodom napravili kraći intervju.

Zoran Torbica / Robert Čoban
Zoran Torbica i Robert Čoban

1. Šta je to Nova Energija?

Robert Čoban: Naziv za konferenciju je dao kolega Zoran Torbica i mislim da on u potpunosti odražava ono što velika većina ljudi oseća. Potrebno je da se oslobodimo starih iluzija i snova o reindustrijalizaciji uz “spasonosne” strane investitore. Jedna od grana u koje celo društvo treba da ulaže je IT-sektor i ova konferencija je posvećena tome. Uz primere Izraela, Estonije, Irske i drugih zemalja, ispričaćemo priče uspešnih srpskih IT-kompanija, razgovarati o online-marketingu, društvenim mrežama, političkom aktivizmu na webu…

Zoran Torbica: Nova Energija je potreba da pokrenemo Srbiju iz letargije. Srbija treba da bude bogata zemlja sa bogatim građanima. Smatram da treba konačno da se okrenemo prodaji znanja na najvećem tržištu, na Internetu. Da bi to postigli, treba da promenimo način razmišljanja birokratije, da napravimo dobro online okruženje eUprave i da se maksimalno dereguliše Internet poslovanje.

2. Sa obzirom na to da je promovišete kao novi format, u kom formatu će se održati ovaj događaj?

Robert Čoban: Konferencija će trajati tri dana i ima simbolike u tome što će jedan od radnih dana biti upravo Prvi maj, Praznik rada. Mislimo da je zaista vreme za rad, ali rad u smeru novih tehnologija, rad sa svešću da smo u 2015. godini i da je Berlinski zid pao pre nešto više od 25 godina. Uz brojne panele i prezentacije imaćemo i aktivnosti na otvorenom prostoru, žurke, radionice, bićemo Family-Friendly i obezbediti učesnicima koji dolaze sa porodicama aktivacije za decu dok su roditelji na konferenciji…

Zoran Torbica: Počinje u sredu, a završava u nedelju, možda zapalimo i kres za 1. maj :)))

3. Za koga je ova konferencija?

Robert Čoban: Za sadašnje i buduće preduzetnike u IT-industriji, za ljude iz medija, marketinških agencija, studente… Za sve one koji žele da ostanu i rade u Srbiji i traže put kako to da ostvare u novim, savremenim industrijama.

Zoran Torbica: Za svakoga ko sebe vidi u jednom grotlu pozitivne, nove energije, za svakoga ko je optimista :)

4. Da li ovakve konferencije mogu da promene nešto u Srbiji? Npr. da izvrše pritisak na NBS da omogući PayPal-u da nesmetano radi?

Robert Čoban: Potrudićemo se da sa Kopaonika pošaljemo jasno poruke državi i njenim ministarstvima, NBS i drugim institucijama – da moraju da učine maksimalni napor kako bi se olakšao posao u ovoj industriji, omogućilo plaćanje putem PayPal-a.

Zoran Torbica: Pa neka svaki učesnik konferencije se probudi i razbudi i krene napred, malo li je?

5. Nova Energija ima dva kodirektora. Kako je došlo do te saradnje?

Robert Čoban: Kolega Torbica je smislio koncept i naziv konferencije i ponudio mi da udružimo snage, iskustva i veze kako bi obezbedili što veći broj zanimljivih i kredibilnih govornika i panelista i stvorili uslove za jednu uspešnu i sadržajnu konferenciju.

Zoran Torbica: To su te talasne dužine, obojica smo napravili nekoliko događaja koji su išli u istom pravcu tako da je sinergija bila neminovna :)))

Program i više informacija o samoj konferenciji možete naći na stranici Nove Energije: www.novaenergija.rs.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.