Retrogradni Merkur – jesen 2012

Dobro je poznato da retrogradni Merkur donosi nesporazume, svađe, rasprave, odlaganja planova, kako na poslovnom, tako na životnom planu, i generalno rečeno donosi mnogo frustracija. Ovo su periodi kada je najpametnije, oživljavati zastale projekte, ili prosto iskoristiti vreme za razmišljanje o svemu što se zbivalo u prethodnim periodima.

Retrogradni Merkur za jesen 2012. godine

Bez obzira što retrogradni Merkur, startuje 6. novembra, ove godine, sigurno ste već osetili čudne vibracije poslednjih dana. Možda vam se kvare uređaji po kući (posebno kompjuteri, telefoni, i uopšte sredstva komunikacije), ili prosto ne možete da nađete zajednički jezik ni sa kim? Razlog tome su tzv. sivi periodi, koji se osete pre i posle retrogradnog Merkura, a koji su zapravo uvertira, ili poslednji trzaji retrogradnog hoda ove planete.

Predretrogradni period za ovo doba traje od 19. oktobra do 5. novembra. U zavisnosti od natalne karte, postoje osobe koje ovaj period više pogodi, nego kada retrogradni Merkur zaista startuje. Kako ovaj period ne bi bio traćenje vremena, dobro je iskoristiti ga za pravljenje (ali ne i pokretanje!) biznis planova, razmišljanje o budućnosti između parova, ili započinjanje bilo kakvog učenja. Takođe, ovo je vreme samospoznavanja, te nije loše razmisliti o stvarima, koje inače ne možete da vidite sa potpunom jasnoćom.

Postretrogradni period za tekući retrograditet Merkura, traje od 27. novembra do 14. decembra, a nakon ovog perioda moći ćete konačno da odahnete. Za vreme ovog perioda, treba biti strpljiv i sačekati da Merkurov hod ponovo krene u uobičajenom pravcu. Nikako ne treba žuriti i krenuti u ostvarivanje smišljenih planova, već ih pročešljati još koji put.

Period vremena između dva prethodno pomenuta, tačnije od 6. novembra do 26. novembra je retrogradni period. Dok Merkur bude u Strelcu, vatrenom znaku, upućivaće nas na interdisciplinarno razmišljanje kako bi povezali dosadašnje nejasnoće u jednu celinu. Kao što je već poznato Merkurove retrogradne periode treba iskoristiti onako kako uticaji planete za taj period, stvaraju pogodnu atmosferu.

Pokušajte da sagledate probleme iz globalnije perspektive, u ovom periodu. Saznanja do kojih budete došli pružiće vam osećaj oslobođenja.

Ukoliko putujete, očekujte zastoje, različitog tipa. Takođe, potpuno neočekivano, do vas mogu stići vrlo važne informacije, koje će vam kasnije koristiti. Očekujte izlive besa, kako od samih sebe tako i od ljudi u vašoj okolini. Ukoliko prolazite kroz neke od neurotičnijih trenutaka, ne donosite nikakve odluke, jer će biti pogrešne.

Za vreme Merkurovog retrogradnog hoda kroz Škorpiona, očekujte otkrivanje tajni, pogotovo emocionalne prirode. Ukoliko ste potiskivali određene tajne, osećanja, ili ste bili preterano samokritični, teret će jednostavno nestati, njegovom spoznajom.

Međutim, za vreme ovakvog perioda, mogu izaći na videlo i neke uznemiravajuće stvari, kako i loše strane ličnosti doživljavaju ekspresiju. Ovo posebno važi za ljude koji imaju moć nad nekim.

Pred sam kraj retrogradnog perioda, brojne ideje će da vam proletati kroz glavu, što je posledica oslobađajućeg osećaja koje su vam pružile nove informacije i nova saznanja. Tabui će biti ili srušeni, ili ćete prosto moći s potpunom mirnoćom da slušate one sa čijim mišljenjima se do sada niste duboko slagali.

Nakon završetka ovog retrogradnog perioda, bićete mentalno oslobođeni i ispunjeni optimizmom, sa gomilom novih planova i ideja. Stoga, koliko god retrogradni period bio naporan i izazivao gomilu stresnih doživljaja, zapravo donosi i određene koristi zbog kojih vredi istrpeti ga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.